Dakkapel-informatie

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met plat dak is een van de meest bekende dakkapel soorten. In ruim 80% van de gevallen in Nederland wordt een dakkapel geplaatst met een plat dak.

Een dakkapel met plat dak is mogelijk op vrijwel alle soorten woningen. Deze kan prefab geplaatst worden, maar ook traditioneel worden aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar in houten uitvoering, maar ook in kunststof uitvoering!

Voordelen van een dakkapel met plat dak:

  • Goedkoopste vorm om te plaatsen
  • Plaatsing en montage gebeurd het snelst
  • Vergunningsvrij aan de achterkant van de woning

Nadelen van een dakkapel met plat dak:

  • Plat dak heeft geregeld onderhoud nodig
  • Er kan vuil op het dak blijven liggen

Een dakkapel met plat dak is eenvoudig te bouwen. Ervaren dakkapel specialisten plaatsen een dakkapel met plat dak van ongeveer 5 a 6 meter met 4 man in 1 dag wind en waterdicht.

Een dakkapel met plat dak is ten opzichte van een sleepdakkapel in de meeste gevallen vergunningsvrij. Aan de achterkant van uw woning mag u in de meeste vallen mits u 50 cm uit de bouwmuur blijft uw dakkapel vergunningsvrij over de hele breedte plaatsen. In sommige gebieden is het zelfs mogelijk om aan de voorkant een dakkapel met plat dak vergunningsvrij te plaatsen. Hiermee bespaard u al snel €400,- voor het aanvragen van een vergunning.

Dakkapel met plat dak

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Heeft u interesse in een dakkapel specialist? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Wij adviseren u dan ook om geheel gratis dakkapel offertes aan te vragen door ons formulier in te vullen. U kunt hierbij aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio en hierdoor bespaart u al gauw €1.000,- op uw aanschafprijs.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio