Dakkapel-informatie

Houten dakkapel

Het grootste voordeel van een houten dakkapel is zonder de twijfel de aanschafprijs. Een houten dakkapel is in de meeste gevallen verkrijgbaar vanaf € 2.500,- en is goedkoper dan een kunststof dakkapel.

Materiaal

Een houten dakkapel bestaat uit multiplex. Dit is geen massief hout, maar een combinatie van verschillende houtlagen bij elkaar. Multiplex heeft als voordeel dat het heel wat steviger is binnen de constructie van de dakkapel dan massief hout. De kozijnen worden gemaakt van meranti hardhout.

Houten-dakkapel

In functie van het huis

Veel consumenten kiezen een houten dakkapel het huis in dezelfde stijl te houden. Door de gunstige prijzen van een houten dakkapel en de klassieke uitstraling, zorgt dit ervoor dat het een gewild object is. Een houten dakkapel sluit goed aan bij woningen die voorzien zijn van veel houtwerk. Deze dakkapellen kunnen geheel gevormd worden met het oorspronkelijke dak.

De onderhoud van een houten dakkapel is eenvoudig zelf uit te voeren. Kleine reparaties en schilderwerk kunt u zelf uitvoeren wat voor u flinke kosten kan besparen.

Houten-dakkapel-2

Afwisseling van kleur

Een van de grootste voordelen van een houten dakkapel, is dat u hem in uw eigen kleur kan schilderen. Mocht u na een paar jaar uw huis een andere kleur geven, dan kunt u uw dakkapel ook van een andere kleur voorzien. Dit is bij een kunststof of polyester dakkapel niet mogelijk.

Voordelen van een houten dakkapel:

  • Hout heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling
  • Eenvoudig zelf te onderhouden (b.v. reparaties / schilderwerk)
  • Kan geheel op maat en naar wens gemaakt worden
  • Goede levensduur bij onderhoud
  • Milieuvriendelijk

Nadelen van een houten dakkapel:

  • Hout heeft onderhoud nodig
  • Werkt niet extra brandwerend
  • Houten dakkapel gaat minder lang mee
  • Minder zuinig dan een kunststof dakkapel

Tevens is het mogelijk om een houten dakkapel af te werken met kunststof beplating. Hierbij worden de zijwangen en het boeideel voorzien van Trespa of Keralit. Daarnaast is het mogelijk om een Houten kozijn te kiezen of een kunststof kozijn.

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Heeft u moeite met het kiezen voor de juiste materiaal voor uw dakkapel of twijfelt u? Dan adviseren wij u om vrijblijvend advies op te vragen bij dakkapel specialisten. Deze hebben voorbeelden en adviseren u tevens wat de beste keuzes voor u zijn. Daarnaast beschikken deze leveranciers over portfolio’s waarin u verschillende dakkapellen met verschillende soorten materialen kunt bekijken. Dit zorgt ervoor dat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een dakkapel specialist? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Via onze website kunt u aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio. Door te vergelijken kunt u besparen op de totaalprijs. In sommige gevallen kan dit wel oplopen tot 40%.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio