Dakkapel-informatie

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is zeer populair in Nederland. De populariteit is grotendeels te danken aan de kwaliteit hiervan en dat de dakkapel onderhoudsvrij is. Wanneer u 2 keer per jaar een sopje over uw dakkapel haalt, is uw dakkapel direct weer als nieuw. Hierdoor hoeft u niet om de 4 jaar uw dakkapel opnieuw van een verflaag te voorzien en bespaart u hier grote kosten mee. Daarnaast heeft een kunststof dakkapel een langere levensduur dan een houten dakkapel.

De kosten:

De prijzen van een kunststof dakkapel verschillen per aannemer. Dit heeft mede te maken met wat voor kwaliteit een dakkapel specialist werkt. Hieronder ziet u een prijs indicatie voor een kunststof dakkapel per breedte:

  • 1 tot 1,5 meter; €2.200,- tot €3.000,-
  • 1,5 tot 2,5 meter; €2.800,- tot €3.800,-
  • 2,5 tot 3,5 meter; €3.500,- tot €4.900,-
  • 3,5 tot 4,5 meter; €3.900,- tot €5.500,-
  • 4,5 tot 5,5 meter; €4.700,- tot €6.200,-
  • 5,5 tot 6,5 meter; €5.400,- tot €6.900,-

Trespa dakkapel

Opbouw dakkapel:

Een kunststof dakkapel bestaat niet geheel uit kunststof. Zo is de constructie van de dakkapel opgebouwd uit houten materiaal. Onder een kunststof dakkapel wordt verstaan dat de afwerking van de zijwangen, boeideel en kozijn zijn voorzien van kunststof. Veelgebruikte materialen voor de zijwangen en boeidelen zijn Trespa, Keralit of Volkernplaten.

Duurzaamheid van kunststof:

Een kunststof dakkapel verhoogd de duurzaamheid van uw woning. Kunststof is een materiaal dat goed isoleert. Dit houdt de warmte binnen en zorgt ervoor dat u minder stookkosten heeft. Volgens de normen van het bouwbesluit, moet de minimale RC-waarde minimaal 2,5 zijn.

Keralit dakkapel

Kunststof dakkapel met een hout look:

Wenst u een kunststof dakkapel, maar wilt u dat deze de uitstraling van hout heeft dat goed bij uw woning past? Dan is Keralit een goede optie voor u. Keralit geeft een beeld van houten rabbat delen, waardoor het lijkt alsof uw dakkapel van hout is. Keralit heeft een houtnerfstructuur, waardoor het nog meer op hout lijkt. Tevens is het mogelijk om een houtnerf structuur toe te passen op uw kozijn.

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste materialen voor uw dakkapel of twijfelt u? Dan adviseren wij u om vrijblijvend advies op te vragen bij dakkapel specialisten. Deze hebben voorbeelden en adviseren u tevens wat de beste keuzes voor u zijn. Daarnaast beschikken deze leveranciers over portfolio’s waarin u verschillende dakkapellen met verschillende soorten materialen kunt bekijken. Dit zorgt ervoor dat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Wilt u extra ruimte, meer licht creëren en bent u benieuwd wat een dakkapel voor u kost? Dan adviseren wij u ons formulier in te vullen. Hier kunt u aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio. U bespaart hierdoor al snel 40% op uw aanschaf prijs.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio