Dakkapel-informatie

Nokverhoging

Wilt u van uw lage zolder een complete slaapkamer maken? Dan is een nokverhoging waarschijnlijk een goede optie voor u. Bij een nokverhoging wordt de nok verhoogd of verlengt. Hierdoor creëert u extra ruimte en hoogte op uw zolder. Door een nokverhoging verandert u uw complete constructie van uw dak. Aangezien dit een complete verbouwing van uw constructie is, bent u genoodzaakt hier een bouwvergunning voor aan te vragen.

Nokverhoging

Er twee soorten nokverhogingen:

  • Eenzijdige nokverhoging

Bij een eenzijdige nokverhoging zal het dakvlak aan een kant van de woning verlengd worden. Hierdoor wordt de nok naar die zijde doorgetrokken en wordt er vaak een verhoging over de hele breedte van het dak gerealiseerd. Hierdoor wordt een zolder waarin niet gestaan kon worden opeens een praktische ruimte.

  • Dubbelzijdige nokverhoging

Deze nokverhogingen worden aan beide zijden van de woning uitgevoerd. Hierdoor komt er nog veel meer leefruimte beschikbaar. De oude dakpannen worden ook hierbij weer verwerkt voor het nieuwe dak.

Wanneer u een zolder waar u bijna niet kan staan, dan is een enkelzijdige of een dubbelzijdige nokverhoging de beste manier om ruimte te winnen. Door het plaatsen van een nokverhoging, is het mogelijk om hier een loopbare ruimte van te maken.

Wij adviseren u wanneer u kiest voor een eenzijdige nokverhoging om deze aan de achterkant van de woning te plaatsen. Het verkrijgen van een vergunning voor de achterzijde is in de meeste gevallen eenvoudiger dan de voorzijde.

Een nokverhoging is te verkrijgen in verschillende soorten materialen. U kunt een nokverhoging krijgen in, Keralit, Trespa, Polyester, hout of zink. Hierdoor is het mogelijk uw nokverhoging te creëren in uw eigen sfeer.

Prijzen:

INFORMATIE VOLGT

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Vraagt u zich af of een nokverhoging op uw woning mogelijk is, of wilt u advies hebben? Dan adviseren wij u om vrijblijvend informatie op te vragen bij dakkapel specialisten. Deze hebben voorbeelden en adviseren u tevens wat de beste mogelijkheden voor u zijn. Daarnaast beschikken deze leveranciers over portfolio’s waarin u verschillende nokverhogingen met verschillende soorten materialen kunt bekijken. Dit zorgt ervoor dat u een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een dakkapel specialist? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Via onze website kunt u aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio. Door te vergelijken kunt u besparen op de totaalprijs. In sommige gevallen kan dit wel oplopen tot 40%.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio