Dakkapel-informatie

Onderhoud

Weinig onderhoud

Kunststof dakkapellen zijn opgebouwd uit onderhoudsarme materialen met een lange levensduur. Afhankelijk van de bekleding bepaalt u hoeveel onderhoud u heeft aan de dakkapel. Dakkapellen met een kunststof bekleding vergen nauwelijks onderhoud. Het kunststof is namelijk kleurecht en zeer duurzaam. U hoeft nooit meer het dak op om te schilderen en dat bespaart een hoop tijd en gedoe! Op de kunststof bekleding met houtlook hecht het vuil zelfs zeer moeilijk en is schoonmaken zo gebeurt. Denk hierbij goed aan uw veiligheid bij het werken op hoogte.

Schoonmaken van uw dakkapel

Iedere dakkapel wordt vies. Het werken op hoogte vergt aandacht voor uw veiligheid.

Onderhoud dakkapellen van hout

Een dakkapel van hout vraagt meer onderhoud dan een kunststof dakkapel. Wij adviseren u het hout van uw dakkapel jaarlijks af te nemen met een lauwwarme doek en controleer de staat van het houtwerk. Als u blaasjes of scheurtjes ziet, is het tijd voor een nieuwe verflaag. Algemene richtlijn is om de verflaag iedere vier jaar te vervangen.

Behoud de garantietermijnen

Als u uw dakkapel op een juiste manier onderhoudt, behoudt u uw recht op garantie. De meeste leveranciers stellen namelijk in de voorwaarde, dat u in de garantieperiode geregeld onderhoud aan uw dakkapel laat uitvoeren. De garantietermijn voor dakkapellen liggen gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar garantie. Als u jaarlijks de onderdelen van uw dakkapel laat controleren, dan kunt u er gerust op zijn dat u bij geval van problemen een beroep kunt doen op de garantie.

Algemene checklist

Hier vindt u de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden voor uw dakkapel op een rij:

  • regelmatig schoonmaken
  • controleren op vochtplekken of kieren
  • verflaag controleren op beschadigingen
  • houtwerk controleren op zwakke plekken en tekenen van houtworm
  • hang- en sluitwerk van de kozijnen checken
  • ventilatieroosters controleren en schoonhouden
  • rolluiken en sunscreens schoonmaken

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Wilt u advies hebben over de onderhoud van uw dakkapel? Dan adviseren wij u om vrijblijvend advies op te vragen bij dakkapel specialisten. Deze hebben voorbeelden en adviseren u tevens wat de beste manieren voor uw onderhoud zijn.

Heeft u interesse in een dakkapel specialist? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Via onze website kunt u aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio. Door te vergelijken kunt u besparen op de totaalprijs. In sommige gevallen kan dit wel oplopen tot 40%.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio