Dakkapel-informatie

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel bestaat in zijn geheel uit kunststof. De constructie is niet zoals bij een kunststof dakkapel voorzien van hout, maar ook van kunststof. Een polyester dakkapel is hierdoor geheel naadloos, doordat deze uit een stuk bestaat. Dit zorgt ervoor dat de kans op lekkages een stuk minder is dan bij een houten of kunststof dakkapel.

Ondanks dat een polyester dakkapel in het verleden wat problemen heeft gekend, is de productie de afgelopen sterk verbeterd. Waardoor een polyester dakkapel op dit moment een veel voorkomend product is.

Polyester dakkapel is duurzamer:

Een polyester dakkapel is een duurzaam product. Doordat een polyester dakkapel beter geïsoleerd is en een hogere R-waarde heeft, zorgt dit ervoor dat u op uw energie rekening bespaard. Daarnaast is polyester velledig recyclebaar en heeft het een langere levensduur dan een houten of kunststof dakkapel. Een polyester dakkapel gaat tot wel 30 jaar mee!

De R-waarde geeft de warmtewaarde van de isolatielaag aan. Hoe hoger de R-waarde is hoe beter de dakkapel geïsoleerd is. Bij een polyester dakkapel is de minimale waarde 3 of hoger. Bij een kunststof of houten dakkapel is dit gemiddeld tussen de 2,5 a 3 afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is voor de isolatie.

Bij een polyester dakkapel is isolatieschuim gebruikt aan de binnenkant van de dakkapel. Hier omheen zit een laag glasvezelmatten wat de dakkapel tevens extra stevigheid geeft.

Kleuren:

Een polyester dakkapel wordt volledig in de gewenste kleur gespoten. Hierdoor is bijna iedere kleurencombinatie mogelijk en hoeft u in de toekomst ook geen schilder onderhoud meer uit te voeren.

Door 1 a 2 keer per jaar de dakkapel schoon te maken, ziet de dakkapel er weer als nieuw uit.

Voordelen polyester dakkapel:

  • Naadloze constructie waarbij vocht en tocht geen kans krijgt
  • Langere levensduur
  • Bestand tegen weersinvloeden
  • Uitstekende isolatie zonder koudenbruggen
  • Licht van gewicht
  • Witte polyester dakbedekking > reflecteert 3 x meer zonlicht.
  • Op maat gemaakt volgens uw wensen
  • In alle RAL-kleuren mogelijk

Nadelen polyester dakkapel:

  • Polyester is de duurste vorm van kunststof
  • Een polyester dakkapel heeft minder charme

Op zoek naar vrijblijvend advies?

Wilt u extra ruimte, meer licht creëren en bent u benieuwd wat een polyester dakkapel voor u kost? Dan adviseren wij u ons formulier in te vullen. Hier kunt u aangeven hoeveel offertes u wenst te ontvangen van dakkapel specialisten uit uw regio. U bespaart hierdoor al snel 40% op uw aanschaf prijs.

WAAROM VERGELIJKEN?

 Bespaar tot 40% op uw dakkapel
 Vergelijken is gratis
 U zit nergens aan vast
 U kiest het aantal offertes
 Offertes uit uw regio